Jedna od osnovnih delatnosti koja se realizuje u okviru rada Trgovinskog proizvodnog preduzeća „Centroistok“ jeste organizacija rada centralne gradske zelene pijace u Boru.

Zelena pijaca se sastoji od dva glavna dela, otvorenog dela na kome su na betonskom platou postavljene metalne tezge namenjene prodaji raznovrsnog asortimana proizvoda i zatvorenog dela, u kome su u glavnoj hali zelene pijace smeštene, takođe, metalne tezge namenjene realizaciji prodajnih aktivnosti zakupaca usluga. Tokom prolećnih i letnjih meseci podjednaka je angažovanost otvorenog i zatvorenog dela zelene pijace, dok je u jesenjim i zimskim mesecima dominantna angažovanost zatvorenog dela zelene pijace, dok je angažovanost otvorenog dela jedva primetna.

Takođe, u okviru zatvorenog dela zelene pijace, realizovan je poseban, namenski deo, označen kao Mlećna hala, namenjen prodaji mlečnih proizvoda i prerađevina u skladu sa posebnim uslovima prodaje i rukovanja ovim proizvodima. U mlečnoj hali u cilju obezbeđivanja kvaliteta i bezbednosti prodaje mlečnih proizvoda izvršena je opremljenost hale odgovarajućim rashladnim vitrinama kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za rukovanje mlečnim proizvodima i u najtoplijim letnjim mesecima.

U sklopu zelene pijace, postoji i određeni broj lokala koji Centroistok izdaje preduzetnicima za obavljanje svojih delatnosti po principima mesečnog zakupa prostora, te se u sklopu zelene pijace na ovaj način ostvaruje veći stepen raznovrsnosti ponude.

Zelena pijaca u Gradu Boru radi svakodnevno, odnosno pristup zelenoj pijaci omogućen je kako radnim danima, tako i u dane vikenda, kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje svih struktura građana neophodnim proizvodima koji se nude u sklopu objekata zelene pijace u Boru.

Kolike napore TPP Centroistok ulaže u nesmetano obavljanje aktivnosti u sklopu zelene pijace u Boru, dokazuje i činjenica da se krajem 2021. godine, u vrlo izazovnim pandemijskim vremenima u celom svetu, krenulo u sveobuhvatno renoviranje centralne gradske pijace, sa ciljem da se radovi na renoviranju i infrastrukturnom uređenju centralne gradske zelene pijace privedu kraju tokom 2022. godine.